Kinderdagverblijf

Kinderdagopvang  
Binnen Christelijk Kindcentrum de Scharmhof bieden wij in een veilige omgeving vertrouwde kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In een knusse groepsruimte met aparte buitenruimte verzorgen onze pedagogisch medewerkers op professionelewijze de kinderdagopvang. Dit doen we vijf dagen in de week van 07.00 tot 19.00 uur. 

Onze kijk op kinderdagopvang  
Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen ritme nodig om zich plezierig te voelen en om zich te mogen ontwikkelen. Voor de jongere kinderen hanteren we het ritme van thuis en daarnaast werken we met dagprogramma’s, die voor herkenning en een veilig gevoel zorgen. Onze pedagogisch medewerkers zijn ervaren op het gebied van de verzorging en opvang van kinderen en geschoold in de ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar. Ons aanbod is erop gericht om kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier te bieden, zodat ze zich prettig voelen en zich kunnen ontwikkelen. Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn op dezelfde plek als eventuele oudere broers/zussen. Dat is makkelijk voor ouders/verzorgers en fijn voor de kinderen.  

Ons aanbod op Kindcentrum de Scharmhof
We werken met Uk en Puk, een landelijk ontwikkeld activiteitenprogramma voor baby’s en peuters. We organiseren voor peuters dagelijks ‘Peuterpret’, met activiteiten op het gebied van natuur, spel, muziek, gym, creatief, koken en meer! We gaan iedere dag naar buiten, lekker spelen, wandelen en de natuur ontdekken. Als de kinderen bijna vier worden en ook op ons kindcentrum naar school gaan, maken we in overleg met de ouders individuele wen-afspraken met de leerkracht van de groep. We werken met een warme overdracht vanuit de opvang naar het onderwijs. Sommige kinderen zijn eraan toe om al wat eerder eens met de kleuters mee te doen, dat kan!  

Dat is een van de voordelen van de kinderopvang binnen ons kindcentrum. Andere voordelen zijn:  

  • Kinderen verblijven gedurende de dag in dezelfde vertrouwde omgeving met hetzelfde pedagogisch klimaat.
  • De combinatie van professionals uit onderwijs en kinderopvang zorgen voor een kwalitatief hoogwaardige invulling van de dag. 
  • We bieden een soepele overgang naar de basisschool voor kinderen die vier worden, omdat ze de locatie al kennen en er individuele wen-afspraken kunnen worden gemaakt.  
  • We bieden extra services om ouders te faciliteren bij het combineren van werk- en zorgtaken.  


Meer informatie of aanmelden 
Bent u nieuwsgierig geworden? U bent te allen tijde welkom voor een vrijblijvende rondleiding op Kindcentrum de Scharmhof. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de backoffice van CKC Drenthe kinderopvang, tel. 0592-409865 of via de directie van ons kindcentrum, tel. 0592-343800 Wilt u uw kind direct aanmelden? Dat kan. Ga daarvoor naar de pagina 'Aanmelden en prijzen'.